Τρεις ημέρες συνεχόμενων δράσεων ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ στη Θεσσαλονίκη: Ασταμάτητο το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Coca Cola

ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ!

Ένα σύνθημα που για περισσότερα από τρία χρόνια ακούγεται στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Είναι ένα σύνθημα που εμπνεύστηκαν και συνεχίζουν να πιστεύουν απεργοί και απολυμένοι της Coca Cola, έχοντας ως μοναδικό στόχο να επιστρέψουν στη δουλειά τους και συγκεκριμένα να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, το οποίο η πολυεθνική «σκότωσε» στον βωμό του κέρδους, όπως υποστηρίζουν οι απεργοί – απολυμένοι.

Εδώ και τρεις ημέρες, στη Θεσσαλονίκη, τη «μητέρα» των κινητοποιήσεων για τους απεργούς – απολυμένους, είχαμε συνεχόμενες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του καταναλωτικού κοινού, με κεντρικό σύνθημα το ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ και το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της πολυεθνικής, που είναι Coca Cola, Fanta, Sprite, Χυμοί Amita, Ισοτονικά Powerade, Τσάι Nestea, Νερό Αύρα.

Η αρχή έγινε την Παρασκευή το απόγευμα, με μία ακόμη μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς.

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα από την οδό Πολυτεχνείου και η διαδρομή ήταν δικαστήρια, Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Παραλία, Ποσειδώνιο, Θεμιστοκλή Σοφούλη, Αρετσού, Νοσοκομείο Παναγία, Ατλαντίδος, Κουντουριώτου, Μακεδονίας, Εθνικής Αντιστάσεως, Βασιλίσσης Όλγας, Τσιμισκή.

Κάθε φορά που πραγματοποιείται αυτοκινητοπομπή, η υποδοχή του απλού κόσμου είναι μεγαλύτερη, με επευφημίες, συνθήματα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς, όπως αναφέρουν οι απεργοί – απολυμένοι.

Χθες, Σάββατο, οι απεργοί – απολυμένοι με πλήρη εξάρτηση (σ.σ. κόκκινες μπλούζες του μποϊκοτάζ, μπαλόνια, φέιγ βολάν) προχώρησαν σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού έξω από σούπερ μάρκετ, τυγχάνοντας και εκεί θερμής υποστήριξης.

Οι δράσεις «τρίτωσαν» σήμερα Κυριακή, με παρέμβαση – δράση από μέλη της Ένωσης Γυναικών Εμφιαλωμένων Ποτών Μακεδονίας-Θράκης, στην Τούμπα, στο Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Γράφουμε συνεχώς απεργοί και απολυμένοι γιατί αυτοί ακριβώς είναι που συμμετέχουν σε έναν αγώνα, εργαζόμενοι που απολύθηκαν γιατί το εργοστάσιο μετέφερε τη γραμμή παραγωγής και κράτησε μόνο ένα μέρος του εργοστασίου για αποθήκες και απεργοί οι οποίοι συμπαραστέκονται στον αγώνα των απολυμένων. Ένας αγώνας ο οποίος έχει ξεπεράσει προ πολλού το φράγμα των 1.000 ημερών, μετρώντας σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, τις 1.163 ημέρες.

 Δεν μιλάμε όμως για ένα μόνο εργοστάσιο, αλλά για επτά συνολικά ανά την Ελλάδα που έβαλαν λουκέτο, στέλνοντας στην ανεργία πάνω από 2.500 εργαζομένους της ίδιας της πολυεθνικής και αμέτρητους ακόμη χονδρεμπόρους και υπαλλήλους αυτών, που είχαν άμεση σχέση εργασίας και εμπορίου με την Coca Cola.

Pin It