Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκε η πορεία του Συντονισμού Κινημάτων

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ!

Δύο χρόνια μετά από τους μεγάλους αγώνες που έδωσε ο ίδιος ο κόσμος, σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έγινε και πάλι η αρχή.

Ξαναπιάνουμε το νήμα των αγώνων, ήταν η κεντρική ιδέα. Και η ιδέα υλοποιήθηκε. Και κόσμος ανταποκρίθηκε παρά το κρύο που επικρατούσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Πρέπει να πέσουν οι τίτλοι τέλους πλέον, σε αυτή τη βαρβαρότητα που επικρατεί. Κόσμος φώναξε ΟΧΙ στα νέα μέτρα. Κόσμος έδειξε την αντίδρασή του. Εδειξε πως είναι αποφασισμένος να βγει και πάλι στο δρόμο και να διεκδικήσει… Να μην αφήσει να τον τσαλαπατήσει κανείς…

Το κάλεσμα ήταν για τις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Μητροπόλεως.

Έπειτα πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων

Στον ένατο πια χρόνο της οικονομικής κρίσης και στον έβδομο των μνημονίων,  για την κοινωνική πλειοψηφία κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Οι χιλιάδες απολύσεις και η ανεργία, η ελαστική και η απλήρωτη εργασία, οι συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις και η επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών έχουν καταβαραθρώσει το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας που με το ζόρι πια εξασφαλίζει “τα προς το ζην” και έχουν οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό στα όρια της εξαθλίωσης. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το 3ο μνημόνιο, ακολουθώντας πιστά (όπως και οι προηγούμενες) τις εντολές της Ε.Ε. και των “θεσμών”, έρχονται με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις να αρπάξουν τα σπίτια μας κι ό,τι απέμεινε από τη λαϊκή περιουσία αλλά και να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία και τα αγαθά.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου, η πολιτική των μνημονίων που οδήγησε στη φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας για τη διασφάλιση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, δεν έχει πάτο. Με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης έρχονται νέα σκληρά μέτρα για το λαό αλλά και ένα νέο, 4ο Μνημόνιο: δημοσιονομικός κόφτης παντού, νέα μείωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων απέμειναν, επέκταση της ελαστικής εργασίας με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές–μαθητεία, απελευθέρωση απολύσεων και κατάργηση ΣΣΕ, περικοπές  επιδόματος ανεργίας, χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Σχετικά άρθρα  Νέα Χαλκηδόνα: Ένοπλη ληστεία με τραυματία σε σουπερμάρκετ

Κι αν όλα αυτά παρουσιάζονται από το μαύρο μέτωπο της εξουσίας ως μονόδρομος και στην κοινωνία, στο εργατικό και λαϊκό κίνημα κυριαρχεί ένα κλίμα ηττοπάθειας, φαίνεται ωστόσο ότι υπάρχει άλλος δρόμος.  Ο αγώνας στα ειρηνοδικεία για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας καταγράφει μικρές νίκες και έχει γίνει άμμος στα γρανάζια του συστήματος, με δεδομένη τη σημασία πλειστηριασμών και κατασχέσεων για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Είναι ανάγκη των καιρών αυτό το πνεύμα του δυναμικού, αποφασιστικού, ανυποχώρητου αγώνα να περάσει σ’ όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ!

Για την κοινωνική πλειοψηφία δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά ο συντονισμένος, αποφασιστικός, αδιαπραγμάτευτος, ανυποχώρητος αγώνας για κάθε ζήτημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά, για την κατοχύρωση για όλους όσους ζουν σ’ αυτή τη χώρα τουδικαιώματος στη δουλειά, τη στέγη, την ενέργεια, το νερό, τα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες και την οριστική απαλλαγή από την κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν στη ζωή μας η κυβέρνηση (και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ), η Ε.Ε. και το κεφάλαιο, από τα μνημόνια, το χρέος, την Ε.Ε. και το ευρώ τους!

Ξεπερνώντας λογικές αγώνων απλής διαμαρτυρίας που έχουν ξεπουληθεί πριν ακόμη ξεκινήσουν και κινητοποιήσεων για «το μοίρασμα της φτώχειας μας», χωρίς αυταπάτες για κυβερνητικές εναλλαγές, χωρίς αναθέσεις και επίδοξους σωτήρες, να σχεδιάσουμε και να ξεκινήσουμε τώρα έναν αγώνα με όρους νίκης και ανατροπής!

Λέμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

Ρίχνουμε τίτλους τέλους στην κοινωνική βαρβαρότητα!

Pin It