Απάντηση στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απάντηση στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Η «Κίνηση Πολιτών Ηλείας», υπό την έννοια του κινηματικού της χαρακτήρα, περιλαμβάνει στους κόλπους της εκτός από άτομα, ομάδες ατόμων με συγκλίνουσες απόψεις, αλλά και οργανωμένες συλλογικότητες που διέπονται από  καταστατικούς κανόνες λειτουργίας. Ως εκ τούτου, την αίτηση προς το Δ.Σ. του Ε.Κ. Αμαλιάδας, για την παραχώρηση της αίθουσας για την εκδήλωσή μας, στις 24-2-19, με θέμα: «Στρατηγικές Επιβίωσης του Ελληνισμού», και ομιλητές τον Ν. Ιγγλέση και Κωνσταντίνο Γρίβα, θα μπορούσαν να την υποβάλουν είτε κάποια μεμονωμένα «μέλη μας»,  είτε κάποιοι Σύλλογοι, είτε «μέλη» και Σύλλογοι μαζί. Με ομοφωνία των παρόντων αποφασίσαμε, για πρακτικούς λόγους, να αναθέσουμε στον «Ιππικό Όμιλο Πέλοπας» την υποβολή της αίτησης. Επιπλέον θεωρήσαμε σκόπιμο, την επιστασία και ευθύνη της αίθουσας να την έχει συλλογικότητα με νομική υπόσταση για ευνόητους τυπικούς λόγους, οι οποίοι καλύπτουν και τους κανόνες λειτουργίας του Ε.Κ. Αυτά ως προς το τυπικό σκέλος.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι τυπικό. Διαφορετικά η Πρόεδρος κ. Αναστασία Παναγιωτάρα θα δεχόταν να συζητηθεί εγκαίρως αίτηση της «Κίνησης», να μη προβάλει λόγους αδυναμίας σύγκλισης του ΔΣ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ενώ για την άρνηση παραχώρησης, το ΔΣ συνεδρίασε σε ελάχιστες ώρες. Και οι λόγοι είναι οι εξής:

-Πρώτα και κύρια η ελληνική σημαία της αφίσας μας. Αυτό ήταν το πρώτο που είπε αγανακτισμένη στην συνέντευξή της στο ΙΟΝΙΟΝ FM στις 15/2. «Ενημερώνομαι τηλεφωνικά ότι έχει κυκλοφορήσει μια αφίσα με την ελληνική σημαία πάνω», είναι τα λόγια της. Καβαλάρηδες περίμενε, σημαία της βγήκε. Καβαλάει αμέσως το ΔΣ και μας βγάζει κόκκινο πάραυτα. Ο σοροδιεθνισμός της δεν επιτρέπει σημαίες και δη ελληνικές.

-Κατά δεύτερον, με ύφος ηχηρόν, το ΔΣ αποφαίνεται ότι το θέμα μας είναι «Βαρύγδουπον». Εδώ πραγματικά μας άφησαν «μαλάκες». Ψυχραιμία παιδιά!!!.... τόσες λέξεις έχετε στη πολεμική φαρέτρα σας εναντίον μας …. «εθνίκια», «φασίστες», «ρατσιστές», «μπατριώτες»….. «βαρύγδουπους» βρήκατε να μας πείτε; Δεν είναι και εύηχο τρομάρα σας! Θύματα και ψώνια της παγκοσμιοποίησης όμως, απαξιώνετε την συζήτηση εθνικών θεμάτων. Ή μήπως είναι η εθνική σας αμορφωσιά και σας φαντάζουν βαρύγδουπα τα ζητήματα του έθνους των ελλήνων;

-«Εκδηλώσεις εθνικιστικού περιεχομένου δεν έχουν χώρο μέσα στο ΕΚ», δηλώνει η προεδρίνα. Και όταν ο δημοσιογράφος της ζητάει να αιτιολογήσει τον «εθνικιστικό», κατά την κρίση της, χαρακτήρα της εκδήλωσης και επιμένει να διευκρινίσει  τη διαφορά εθνικού και εθνικιστικού, τότε, με υστερικές κραυγές τον αποκαλεί «συστηματικό προβοκάτορα» και κλείνει με βαρύ γδούπο το τηλέφωνο. Γιατί το ΕΚ παραχωρεί την αίθουσά του μόνο όταν η θεματολογία (και τα κείμενα ισως;) «συνάδουν με το ύφος του και τη λογική του». Αυτό μας λένε στο δικό τους δελτίο τύπου. Γιατί δεν μας λένε καθαρά, ότι το θεωρούν ιδιοκτησία τους;

Ως «Κίνηση Πολιτών Ηλείας» το συμπέρασμα μας είναι το εξής: Το ΕΚ Αμαλιάδας, όπως αυτό εκφράζεται δια της Προέδρου του, σε πλήρη σύγχυση, θεωρεί εθνικιστές τους έλληνες που υπερασπίζονται το έθνος και τα εθνικά τους σύμβολα. Το γεγονός αυτό, αντικειμενικά υπηρετεί τους εθνικισμούς άλλων εθνών που επιβουλεύονται το πολιτισμικό και υλικό πλούτο μας, όπως και ελληνικά εδάφη.

                                                                                             Κίνηση Πολιτών Ηλείας   17/2/19

 

Pin It