Ποιοί είμαστε

Περί της φυσιογνωμίας ο λόγος…

ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Να βλέπεις τη πατρίδα σου να την ταπεινώνουν, να την εξευτελίζουν, να τη διασύρουν και εν τέλει να την υποδουλώνουν! Και εσύ τι κάνεις;

Να ακούς τους καημούς, τους αναστεναγμούς, τα βογγητά και το κλάμα των συνανθρώπων σου, που βιώνουν τον πόνο και τη δυστυχία! Και εσύ τι κάνεις;

Να παρακολουθείς όλους αυτούς τους κυνικούς, τους αδίστακτους, τους διεστραμμένους, εντός και εκτός Ελλάδας, δήμιους, μισανθρώπους και οικονομικούς δολοφόνους, αλλά και ηθικούς αυτουργούς σε πολλά άλλα εγκλήματα και αυτοκτονίες, να έχουν επιπέσει ως όρνεα πάνω στο λαό σου και να το κατασπαράζουν! Και εσύ τι κάνεις;

Και το δράμα να μην έχει τελειωμό! Εσύ λοιπόν τι κάνεις; ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, που μας εγκαλούσε και αμείλικτα μας εγκαλεί να πάρουμε θέση.

ΩΣ ΠΟΤΕ; ΩΣ ΠΟΥ; Ξέχειλη η ανησυχία, ο θυμός, η αγανάκτηση αλλά και το μίσος για το κακό και το άδικο.

Μία και μόνη κουβέντα από ένα της συντροφιάς έδωσε το έναυσμα. Όλοι μας δεχτήκαμε τη πρόκληση να απαντήσουμε συλλογικά εδώ και τώρα. Στην επόμενη σύναξη όλοι οι φίλοι και συναγωνιστές ήσαν παρόντες. Όλοι εμείς της αντίπερα όχθης πολίτες ενεργοί και ανυπάκουοι. Τι και πως απαντάμε λοιπόν σε τούτες τις τραγικές για τη πατρίδα και το λαό μας στιγμές; Όχι τι μας λένε και μας προτρέπουν να κάνουμε κάποια πολιτικά κόμματα ή άλλοι πολιτικοί φορείς για λογαριασμό μας. Αλλά εμείς οι ίδιοι, που βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες των βάρβαρων πολιτικών του συστημικού κατεστημένου.

ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ;

Αρχίσαμε αμέσως με ένα μεγάλο ΝΑΙ και εξίσου μεγάλο ΟΧΙ.

ΝΑΙ στον αγώνα για ανατροπή, διέξοδο και προοπτική.

ΝΑΙ στην εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις.

ΝΑΙ στον αγώνα για αντίσταση στην εθνική και κοινωνική καταστροφή.

ΝΑΙ στο παρόν και το μέλλον του λαού της χώρας μας και των παιδιών μας.

ΟΧΙ στο φόβο και την απελπισία.

ΟΧΙ στην υποταγή και την απόσυρση.

ΟΧΙ στην αποχή και την ιδιώτευση.

ΟΧΙ στη παράδοση των «όπλων» μας.

Με πίστη και πεποίθηση ότι ο αγώνας μας, ο αγώνας του λαού μας θα στεφθεί οπωσδήποτε με επιτυχία.

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ

Όλοι μαζί οι δημοκράτες και πατριώτες ενωμένοι να σπάσουμε το φράγμα της σιωπής και του φόβου: «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Αρετή και  τόλμη. Αυτά καταθέσαμε και εμείς στο ξεκίνημα του αγώνα μας. Τις ψυχές μας που ακούμπησε η μια την άλλη. Δώσαμε τα χέρια. Σφίξαμε τις γροθιές μας. Και ένας ανόρατος «φιλικός» όρκος διαπέρασε το νου και τις ψυχές μας. Η θέλησή μας, οι αντοχές μας και η δύναμη της ψυχής μας ήσαν δεδομένες και πιστοποιημένες.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Ωστόσο η πολιτική διέξοδος από την καταστροφική πολιτική των συστημικών δυνάμεων πρέπει υποχρεωτικά να έχει και στέρρεη βάση πάνω σε θέσεις ακλόνητες. Θέσεις στέρρεες, θέσεις που συγκροτούν την εναλλακτική μας πρόταση, πραγματική, βιώσιμη και εφικτή, όχι για το αόριστο μέλλον, αλλά για το τώρα, για το άμεσο παρόν. Το ζήτημα για τη χώρα και το λαό μας είναι κατεπείγον. Η  καταστροφή είναι σε ένα συνεχές γίγνεσθαι και ωσονούπω οδεύει για το μη περαιτέρω, την ισοπέδωση.                                                                                  Σχεδόν αμέσως, χωρίς περιστροφές  και περιττές κουβέντες, έγιναν ομόφωνα δεκτές οι θέσεις της κίνησής μας:

1) Εθνική κυριαρχία.

2) Εθνικό Νόμισμα (νομισματική ανεξαρτησία) – προϋπόθεση της εθνικής κυριαρχίας.

3) Διαγραφή χρέους.

4) Κατάργηση μνημονίων.

5) Κατοχικό δάνειο, γερμανικές αποζημιώσεις - επανορθώσεις.

6) Παραγωγικός σχεδιασμός σύμφωνα με τις εθνικές ανάγκες ακόμα και αν έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τους σχεδιασμούς της Ε.Ε.

7) Εθνική, οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Αυτές ως γενικοί άξονες του αγώνα μας και της πρότασής μας για πολιτική διέξοδο και όποια άλλη θέση στη πορεία γινόταν ομόφωνα αποδεκτή.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ.

Ωστόσο, θα έμενε ανολοκλήρωτη η προσπάθειά μας, εάν δεν υπήρχε συγκεκριμένος στόχος στον αγώνα που ξεκινήσαμε. Ο στόχος μας και το σχέδιό μας αφορούσε την αποτελεσματικότητα της εναλλακτικής μας πρότασης πολιτικής διεξόδου, το αν δηλαδή δυνητικά θα είχε νικηφόρο αποτέλεσμα για το λαό και τη χώρα.

                                                                                                                                                                                                                                                     

                     Έτσι λοιπόν,

Α) ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ: Η χώρα και ο λαός μας βρίσκονται υπό εθνική και κοινωνικοοικονομική κατοχή από ντόπιους και ξένους δυνάστες.

Β) ΕΠΟΜΕΝΩΣ ο αγώνας είναι κυρίαρχα ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ.

Γ) ΑΡΑ, κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες απαιτείται η μέγιστη, η πιο πλατιά συμπόρευση των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων, δηλαδή ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Δημοκρατικός πατριωτισμός).

Δ) ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ απέναντι στα πολιτικά κόμματα και άλλα πολιτικά υποκείμενα.

Ε) ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ η ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΑΣ στη συγκρότηση του Μετώπου Δημοκρατικών Πατριωτικών δυνάμεων για την απελευθέρωση της χώρας μας στο άμεσο μέλλον, ει δυνατόν εδώ και τώρα.

ΣΤ) Για την ΠΡΟΩΘΗΣΗ των παραπάνω, και στη βάση αυτών, επιδίωξή μας η ΔΙΑΔΟΣΗ των ιδεών μας, των σκέψεων και των προτάσεων που αφορούν στην στρατηγική του αγώνα.

Ζ) ΕΡΓΑΛΕΙΑ της ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ η έκδοση εφημερίδας του αγώνα, ομιλίες, συζητήσεις, εξορμήσεις, παρεμβάσεις πολιτικοκοινωνικού χαρακτήρα και ακτιβισμοί (δράσεις) αγωνιστικού προσανατολισμού και υπεράσπισης λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και ό,τι άλλο εξυπηρετεί τους στόχους μας.

Η) ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ με όλες τις ομοειδείς κινήσεις στην Ελλάδα, για ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΜΑΣ στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ, με σκοπό τη διεύρυνση των δυνατοτήτων για συγκρότηση ενός δικτύου και συντονιστικής επιτροπής σε Πανελλαδική κλίμακα.

                ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Τέλος, ορκιστήκαμε πίστη στον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Έτσι γεννήθηκε η Κίνησή μας και αποκρυσταλλώθηκε η φυσιογνωμία της.

Έτσι ξεκινήσαμε τον αγώνα. Αφιερώνουμε όλες μας τις δυνάμεις σ’ αυτόν, γιατί πιστεύουμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ τούτες τις στιγμές.

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Μέσα από την καρδιά μας απευθύνουμε ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ σ’ όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες Δημοκράτες, Πατριώτες, Δημοκράτισσες, Πατριώτισσες και τους προτρέπουμε να σταθούν όρθιοι, να δυναμώσουν και να αντισταθούν με όλα τα μέσα, ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ από τα κατοχικά δεσμά, που χάλκευσαν και χαλκεύουν ντόπιοι και ξένοι δυνάστες.

ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΥΤΑ, ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Φίλοι συναγωνιστές ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Να δημιουργήσουμε ένα ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ! ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ!                                                           ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ όλες μας τις δυνάμεις, όπως μόνο οι Έλληνες πατριώτες γνωρίζουν, για να συντρίψουμε το τέρας που μας δυναστεύει και μας καταστρέφει.

Εμείς θα πούμε τη τελευταία λέξη.

Έτσι προστάζει το παρελθόν και η ιστορία.

Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.

Είμαστε προδομένοι. Δεν θα τους κάνουμε όμως τη χάρη να υποκύψουμε.

«Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει»!

Να τολμήσουμε λοιπόν τη ΜΕΓΑΛΗ και ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΕΞΟΔΟ!

                                               ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!

  

Κίνηση Πολιτών Ηλείας

 

 

 

Pin It